وزیرخارجه مصر در گفتگو با الحیات:

دولت ایران پیامهای مثبتی ارسال کرده است/ نگاه منفی افکارعمومی مصر به آمریکا

دولت ایران پیامهای مثبتی ارسال کرده است/ نگاه منفی افکارعمومی مصر به آمریکا

وزیر خارجه مصر در گفتگو با یک روزنامه عربی اظهار داشت: دولت ایران پیامهای مثبتی ارسال و فضای خوبی را ایجاد کرده است، اما در راستای ازسرگیری کامل روابط باید گامهای عملی برداشته شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، "نبیل فهمی" وزیر خارجه مصر در گفتگو با روزنامه الحیات که امروز منتشر شده درباره مسائل منطقه ای و روابط مصر با جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و آمریکا اظهارنظر کرده است.

در جریان این مصاحبه خبرنگار الحیات از وی می پرسد: به نظر می رسد ایران در وضعیت بسیار خوبی به سر می برد و در راستای استراتژی جذب دوستی گام بر می دارد، روابط ایران و مصر هم اکنون چگونه است؟

نبیل فهمی: روابط هم اکنون در سطح روسای دفاتر حافظ منافع دو کشور دنبال می شود و سفیری در دو کشور حضور ندارد. البته روسای دفاتر حافظ منافع دارای تجربیات بالا و ارزنده ای هستند. ما به عنوان دولت یک انقلاب مشخص، در تلاش برای بازگرداندن مصر به جایگاه اصلی اش در خاورمیانه، آفریقا و خارج از آن در راستای امنیت ملی مصر و به دور از ایدئولوژیهای خاص هستیم. در این راستا گفتگو با همه طرفها را در دستور کار قرار دادیم و پستی جدید به عنوان مشاور وزیر خارجه در امورکشورهای همسایه ایجاد کرده ایم.

البته میان گفتگو و آشتی تفاوت وجود دارد. آشتی به اتخاذ موضع نیاز دارد. دولت جدید ایران برخی پیامهای مثبت را ارسال و فضای مثبتی را ایجاد کرده است، البته در اینجا به گامهای عملی و تعیین شده نیاز داریم. زمانی که من درباره امنیت ملی مصر صحبت می کنم این مسئله تنها به مرزهای مصر محدود نمی شود، بلکه به روابط استراتژیک ما نیز که بارها به آن اشاره کرده ام، متوجه می شود. امنیت ملی کشورهای حاشیه خلیج فارس به امنیت ملی مصر مرتبط است، البته این به معنای دشمنی با دیگران نیست، بلکه زمانی که از ایران سخن می گویم، اوضاع در خلیج فارس در راس اولویتهای ما قرار دارد.

* بگذارید از روابط با دو کشور مهم منطقه یعنی ترکیه و ایران بپرسیم. به نظر می رسد یک دیدگاه منفی در مصر نسبت به "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه ایجاد شده و برخی وی را به دخالت در امور مصر متهم می کنند. روابط با ترکیه چگونه است؟

نبیل فهمی: هم اکنون هیچ گونه روابطی با اردوغان نداریم و ملت مصر مواضع وی را به شدت محکوم کرده است. مواضع اردوغان فقط علیه دولت مصر نبود بلکه ملت مصر را هم شامل می شد. این مردم مصر بودند که تصمیم گرفتند رئیس جمهور خود را برکنار کنند . در حالی که اردوغان اعلام کرد مردم حق این کار را نداشتند و پس از آن علیه شیخ الازهر موضع گرفت. این مسائل فشار اجتماعی فوق العاده ای ایجاد کرد و در نتیجه آن ما روابط با ترکیه را قطع کردیم. البته روابط به طور کامل قطع نشده اما سفیر خود را از این کشور فراخواندیم، همکاری دریایی با ترکیه را متوقف کردیم و افزایش اعضای سفارت آنها را رد کردیم.

* روابط مصر و آمریکا پرنوسان و رو به کاهش است. به نظر می رسد بخشی از افکار عمومی مصر به سوی جایگزین آمریکا یعنی روسیه در حال حرکت است. آیا این مسئله واقعیت دارد؟

نبیل فهمی: من ترجیح می دهم واژه پرنوسان را به جای پرتنش استفاده کنم. در واقع ما شاهد وقوع دو انقلاب در مصر طی دو سال و نیم بودیم. درباره نقش آمریکا در این انقلابها و مواضع آنها مسائل مختلفی مطرح شده است. افکار عمومی مصر نیز هم اکنون بسیار بیشتر از گذشته نسبت به آمریکا دید منفی پیدا کرده است.

کد خبر 2141820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha